In 2017 won hij nog een Grammy Award voor zijn werk op Lisa Loeb’s album ‘Feel What U feel’. Nu is Rich Jacques terug met zijn eigen solo album ‘Clear Blue Skies’, waarvan vandaag de titeltrack is uitgekomen. Als muziekproducent en songwriter werkte hij samen met artiesten als Gold Kimono, Colin Hay, Glen Phillips, Maya Rudolph en Peter Katz.

Die stijlen klinken door in de titeltrack, die melancholisch en meditatief vermengd worden met de weelderige soundscape die Jacques opbouwde met zijn ervaring die hem al bracht tot producties van reclamespots voor wereldbekende merken en als muziek in series en films als Grey’s Anatomy en The Breakup.

Het nummer zelf werd geschreven in een tijd dat de zanger aan het einde van een mooie relatie zat. Het was geen gebrek aan liefde, maar puur de omstandigheden en een tijd voor verandering. Het onvermijdelijke omarmen dat hij zich had voorgesteld om na een paar jaar weer verbinding te maken, en beseffend dat het leven nog steeds voortduurt. Het is geschreven door Rich Jacques en zijn goede vriend Tom Rhodes in zijn studio in os Angeles. Na miljoenen bewerkingen uitgevoerd te hebben klonk het uiteindelijk naadloos en legde het de emotie vast waarnaar ze op zoek waren. Het resultaat is om keer op keer op te zetten.

Deel: