Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Het leek wel lente afgelopen week. Zogezegd dan he, want als het 20 graden is dan, kan het nog wel februari zijn, maar dan is het gewoon lente. Overal steken krokusjes, sneeuwklokjes en hyacinten hun veelkleurige bloemen omhoog tegen de achtergrond van het nog vochtige, voorzichtige groen van te lang kapot getrapt, gras. De treurnis van de plotselinge, te korte winter glijd van onze schouders af. Alsof wen iet een week eerder huilden vanwege het uitblijven van de zo gewenste Elfstedentocht. Alsof Patrick Roest niet had gefaald op zowel de vijf als de tien kilometer. Van min vijftien naar rokjesdag in een week tijd. Bijzonder. Het is nu al een bijzonder jaar na nog pas slechts twee volle maanden.
Over Corona hebben we het niet meer. Perry de Platenbaas wil zijn vaccin niet halen, ondanks dat hij in alle doelgroepen valt. Hij heeft nooit contact met mensen, hooguit de postbode die weer een doosje muziek komt afleveren. De man heeft geen leven verder, we moeten er begrip voor opbrengen. Er is ooit geprobeerd hem op een date te krijgen met Marilinde, van de bloemenwinkel hier op de hoek. Een katholiek meisje van goede huize, nog niet beloofd aan een ander, zelfstandig en struis. Precies wat je Perry zou toen wensen. Precies ook wat hij nodig zal hebben om ooit uit zijn zelfverkozen sociale isolement te komen. Het was tevergeefs. Perry was de afspraak ‘vergeten’. Hij heeft het nooit tegen Marilinde zelf verteld, daar heeft hij de tijd niet voor en daarvoor is hij te introvert. Mochten jullie hem een hart onder de riem willen sturen, stuur je boodschap gerust naar de redactie, we zullen ze één op één doorzetten aan Perry de Platenbaas.
Voorlopig heeft hij weer een mooie lijst samengesteld. Hartstikke lekkere muziek weer uit alle windstreken en in alle stijlen. Uiterst geschikt als muziek tijdens wandelingen, hardloopsessies. innerlijke meditaties, wellness sessies, studie avonden of illegale samenkomsten. Op de lijst mooi, spannend, opwindend en liefdevol nieuw materiaal van artiesten als Sia, King Gizzard & the Lizzard Wizard, Kelly Rowland, Jon Batiste, TV Priest, Judith Hill en Vals Licht.
Lekker luisterend de nieuwe week in, het is jullie gegund.

Deel: