In een Toto-week kan een lijst met de ‘Toto Essentials’ natuurlijk niet ontbreken. De, volgens ons, 30 meest belangrijks nummers uit de lange carrière van een van de meest succesvolle Poprockbands allertijden. Sinds 1976 trekt de band, wiens naam in het Latijn ‘Allesomvattend’ betekend, tot op heden nog steeds keer op keer volle zalen. Tientallen hits en succesalbums maakten van Toto een band van wereldformaat.

Met namen als Jeff Porcaro, Steve Porcaro, Mike Porcaro, David Paich, Simon Phillips, Bobby Kimball, Joseph Williams en natuurlijk Steve Lukather als bekendste namen aan het roer van het muzikale schip dat Toto heet, reisden de mannen vele malen over de wereld, live leer op keer aangevuld door de beste sessiemuzikanten die er maar te vinden zijn.

Met zeven singles in de top 2000 van afgelopen jaar is Toto tot op heden niet weg te slaan van de radio. Hits als ‘Pamela’, ‘Rosanna’, ‘Africa’, Hold the Line’, ‘Mushanga’, ’99’, ‘I’ll be over you’ en ‘Stop loving you’ worden nog dagelijks door miljoenen kelen over de hele wereld hardop meegezongen met de radio.

De ‘Toto Essentials’ die Maxazine vandaag presenteert, bevat al deze hits en meer! De lekkerste Toto-lijst allertijden vindt je hier!

Deel: