Met het opnieuw uitbrengen van hun debuutalbum, ‘The Black Crowes Present: Shake Your Money Maker’, maken The Black Crowes ongetwijfeld wederom vele vakbroeders jaloers. Het album dat in 1990 uitkwam en daarmee het dertigjarig jubileum vierde, heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Samen met de begin januari verschenen single ‘Charming Mess’ doen ze oude tijden herleven.

Het album van de broers Chris en Rich Robinson verschijnt op zesentwintig februari in meerdere varianten. Zo is er een 4-LP én een super deluxe 3-CD versie, waarop het originele geremasterde album te horen is inclusief nooit eerder gehoorde opnames en demo’s van het album. Verder bevatten ze een energiek optreden van de band in Atlanta, Georgia uit 1990 en zijn er andere Crowes goodies aan deze jubileumuitgave toegevoegd.

De band, die in 2011 door een broedertwist besloot uit elkaar te gaan, is gelukkig op dat besluit teruggekomen en had begin vorig jaar plannen voor een tour, waarbij ze ook hun geliefde Nederland weer zouden aandoen. Dat die plannen werden doorkruist door de coronapandemie was even hard to handle. Inmiddels is hun geplande optreden in de AFAS Live op 28 oktober 2020 verplaatst naar 1 november 2021.

Deel: