De van oorsprong Braziliaanse muzikant Ꮜpae is altijd van het vooruitstrevende soort geweest. Misschien wordt hij daarom nog steeds beschouwd als maker van het geluid van de toekomst. De Braziliaan is een van de meer experimentele musici die de Zwitserse muziekscene sinds kort siert, en die reputatie heeft hij verdiend.

Ꮜpae is een fan van toekomstige geluiden en de steeds voortschrijdende technologie die de wereld creëert, en daarom gebruikt hij consequent nieuwe technieken en nieuwe apparatuur om de meest verse lo-fi, ambient-muziek te maken die hij maar kan. Van eenvoudige computers tot complexe instrumenten, analoge machines en geavanceerde digitale interfaces, Ꮜpae heeft een geluid gecreëerd dat helemaal van hemzelf is om het zo te vormen en te kneden hoe hij maar wil.

Zijn innovatie stopt niet bij het uitbrengen van singles en albums. Hij won verschillende prijzen op festivals in Cannes en Londen, volmaakten hem van muzikant tot volwaardig kunstenaar. Zijn eindeloze kennis en wil om de grenzen van muziek naar nieuwe grenzen te verleggen hebben hem niet alleen tot een favoriet bij fans gemaakt, maar het heeft hem ook in staat gesteld een wereld te creëren waarin zijn klanken kunnen leven en uitgroeien tot iets totaal nieuws.

Zijn nieuwste creatie heet ‘Zero’ en laat die vernieuwingen duidelijk horen.

Deel: