Sven Hammond, de band van frontman Sven Figee, brengt vandaag de nieuwe single uit van het aanstaande album ‘Sphere’. Het album verschijnt digitaal en fysiek op 16 april. Ook deelt de muzikant de tracklist van het album, waarop meerdere instrumentals en gastartiesten terug te vinden zijn. Een van de gasten is Typhoon, met wie Sven Hammond op zaterdag 16 januari te zien is tijdens de online editie van Noorderslag.

Voor de nieuwe single ‘Thelonious – Mijn Tempel’ werkte Sven Hammond samen met vocalist Gianski. Op ‘Thelonious – Mijn Tempe’ begeleidt hij de losse, speelse instrumentals van Sven Hammond met aanlokkelijke teksten.

Op het album zal ook de track ‘Monk’s Dream’ staan, dat Sven Hammond in oktober uitbracht ter ere van de geboortedag van jazzlegende Thelonious Monk. Niet geheel toevallig is het album ‘Sphere’ vernoemd naar de middelnaam van de Amerikaanse pianist en componist, want zijn werk en invloeden staan centraal op het album. Het was een langgekoesterde droom van Sven Figee, maar het mocht niet enkel een hommage aan zijn grote voorbeeld worden. Sven Hammond wilde namelijk nieuwe samenwerkingen aangaan met jonge talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu.

Figee: “Omdat Monk’s muziek tijdloos is. Omdat het zich leent voor samensmelting met andere genres. Omdat het vele musici voor en na mij heeft geïnspireerd en omdat ik hoop er een nieuwe, jonge generatie muziek liefhebbers mee te bereiken en inspireren.” Dit heeft naast de samenwerking met Gianski voor de nieuwe single ook geresulteerd in nummers met onder anderen Typhoon, Zoë Love Smith, Cheyenne Toney en Akwasi.Deel: