Idaly combineert de spirit van een trap-artiest met de stem van een R&B-icoon en het aura van een eigentijdse rockster. Als vakman pur sang onderscheidt hij zich met geperfectioneerde hooks, eigen producties en hypnotiserende flows.

De persoonlijke en melancholisch klinkende singles ‘In De Kou’ (met Hef), ‘Staande’, en ‘Family’ (met Kevin) vormden gezamenlijk het startschot van ‘Eerlijk’, zijn tweede officiële en hoog geanticipeerde album dat afgelopen vrijdag het levenslicht zag. Op het album staan ook featurings van Ronnie Flex, CHO, Adje en RBDjan en is grotendeels geproduceerd door Reverse. Ook zijn er producties van Idaly zelf te horen, die zich steeds meer profileert als volwaardig producer.

“Dit zijn voor iedereen bijzondere tijden, hoe je het ook went of keert. Deze periode heeft me gedwongen veel na te denken en dat heb ik allemaal in dit album gestopt. Bovendien is dit album extra speciaal omdat ik het heb uitgebracht op de verjaardag van m’n moeder.”
– Idaly

Idaly kijkt terug op één van zijn meest productieve jaren. 2020 trapt hij af met de volledig zelfgeproduceerde EP Jungle, een puristisch rap-project met daarop o.a. de single ‘Hyena’s’ (met Hef en Kevin), die een herinterpretatie van de productie van het legendarische ‘Shook Ones part II’ van Mobb Deep bevat. Ook verschijnt duoproject IDALIAS in samenwerking met bevriende collega Sevn Alias.

En dat net nadat vorig jaar zijn debuutalbum ‘IDALY’ verscheen, dat bij lancering direct de gouden status binnensleepte en volgepakt staat met grote, (multi)platina hits als ‘Fallin’ (met SFB en Ronnie Flex), ‘Birthday’ (met Emms), ‘Lil Mama’ (met Josylvio) en de remix van zijn solo hit/club-anthem ‘Wine Slow’ (met Bizzey, Ronnie Flex en Famke Louise). Het album is inmiddels goed voor 100 miljoen streams en transformeert Idaly definitief van ‘the connaisseur’s choice’ naar een royaal gearriveerde artiest. Sinds zijn start bij New Wave oogst Idaly erkenning van kenners en collega’s en wint, bewapend met een groeiend cv aan hits, een steeds groter publiek voor zich.

Deel: