AMO is een jonge, Gentse band rond zangeres Anke Thomassen, met naar eigen zeggen “Zalige indiepopjazz dat naar de perfectie leidt.” De debuutsingle ‘Black Panther’ stamt uit december 2019 en liet al de kracht van Anke’s melancholieke stemgeluid horen.

Nu is er de nieuwe single ‘Yalpelor’, geïnspireerd door het geluid van Joni Mitchell. Anke verhaalt dreigend over de stereotypering in de muziekindustrie. Ze zingt, draagt voor, vertelt een verhaal met fijne dictie en gevoel. Je wordt vanuit het rustige begin steeds sterker meegezogen in het aanzwellende verhaal dat precies in juiste proporties wordt ondersteund door de enerzijds uitwaaierende en dan weer aanzwellende gitaarklanken van Achilles De Raedt en de stemmige, pijnlijke cello van Frederik Daelemans.

Een verhaal van wanhoop, maar gebracht met een gevoel waar je als luisteraar je in kunt verdrinken en toch weer hoopvol in komt bovendrijven.

Deel: