Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst, die van 18 september 2020.

Hulst is zo’n typische plaats waar de tijd altijd wat trager lijkt te verlopen dan in in de rest van het land. Deze zomer leek het wel of de lucht extra zwaar op de horizon leunde terwijl de temperaturen, ook nu nog in september zo hoog waren dat het voor Nathan niet vanzelfsprekend was om zijn vaste 7 kilometer hardlopen te volbrengen.

Hij had al vele kilometers gelopen op het terras waar hij gedurende de afgelopen vakantie in de bediening had gewerkt. Het had hem genoeg geld opgeleverd om zijn collegegeld te betalen en ook nog wat over te houden. Hij had het even op zijn rekening geparkeerd. Misschien dat hij, als de coronacrisis voorbij zou gaan, het geld kon gebruiken om een vliegticket te kopen naar Dublin om zijn vriendin Siobhan op te zoeken. Het bleek niet makkelijk te zijn in deze tijd een relatie op afstand te onderhouden. Toch maar gaan hardlopen besloot hij bij zichzelf. Voordat hij zijn schoenen stevig strikte nam hij nog een hap van een veganistische energy bar die eigenlijk nergens naar smaakte. De rest gooide hij in de prullenbak. “Zonde eigenlijk.”, zo dacht hij nog.
Hij was al de voordeur uit, en het tuinpad af toen hij zich bedacht dat hij zijn telefoon was vergeten. Op een drafje even terug op zijn oude telefoon op te halen en zijn oortjes, nog gewoon met een mini-jack plugje, dus niks bluetooth of wat dan ook.

Op zijn vaste vrijdagavond zou het niet bij Nathan opkomen om zonder zijn telefoon de deur uit te gaan om te gaan hardlopen. Het was inmiddels acht uur geweest en Nathan wist dat dan weer de nieuwe Maxazine Spotify Playlist online stond. De lijst was al maanden zijn vaste playlist of choice, omdat hij zo lekker gevarieerd is en hem vaak echt nieuwe muziek deed ontdekken. Gewoon een heerlijke lijst om je hoofd bij leeg te rennen. Deze week beloofde de lijst weer veel goeds met nieuwe tracks van onder andere Fulco, Milow, Liliane Saint-Pierre, Absynthe Minded an Bart Peeters met Tom Vanstiphout. Daar kon Nathan die 7 kilometer lekker makkelijk mee volbrengen.

Deel: