De liedjes van de Nederlandse Blackbird zouden zomaar soundtracks kunnen zijn van een Quentin Tarantino film. Rauwe, vintage gitaren en filmische western strijkers gecombineerd met een krachtig, zuiver stemgeluid dat je in de verte doet denken aan Nancy Sinatra.

Geïnspireerd door 90’s rockin’ powerhouses als Sheryl Crow en Alanis Morissette, maar ook door 70’s legendes als Joni Mitchell en Fleetwood Mac, schreef de zangeres haar eerste nummers in 2015 op een Berlijns zolderkamertje. Met een oude akoestische gitaar. Het zijn songs over heartbreaks, vrijheid en het verlangen naar het onbekende.

Na optredens op onder andere Pinkpop en Noorderslag, staat de geboren performer nu hier met haar eigen band op het podium, en hoor je voor het eerst alle nieuwe Blackbird songs. Op 12 maart 2021 staat Blackbird in Doornroosje. Suzy V is het voorprogramma van deze avond.

Deel: