Op vrijdag 2 oktober gaat de reprise van de succesvolle tour ‘Home’ van pianiste en componiste Iris Hond van start. Iris speelt deze bijzondere voorstelling de komende maanden meer dan 30 keer in theaters in het hele land.

Iris heeft deze voorstelling, waar verhalen van mensen met een bijzondere thuissituatie centraal staan, wegens de geldende voorschriften een geheel nieuwe opzet gegeven. Iris Hond: “Ik speel door de speciale inrichting van de theaters voor minder mensen dan voorheen. Ik heb de afgelopen maanden een paar keer in deze nieuwe ‘Covid-proof setting’ gespeeld en dat voelde ontzettend goed. Het is heel intiem, waardoor de verhalen die ik vertel en de muzikale brieven die ik speel intenser zijn. Ik kom nog dichterbij mijn publiek, en zij bij mij.”

Ludovico Einaudi
Iris heeft het programma van ‘Home’ op een aantal punten aangepast. “Ik heb de afgelopen maanden veel nieuwe muziek geschreven en verheug me erop tijdens de voorstelling een aantal nieuwe stukken te spelen. Daarnaast speel ik werk van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Zijn muziek staat voor rust, warmte en geborgenheid. Voor mij voelt dat als ‘thuis’, het centrale thema in deze voorstelling.”

Direct contact
Net als iedereen in de culturele sector ondervindt Iris de gevolgen van de coronacrisis. “Ik moest net als iedereen een manier vinden om met deze nieuwe realiteit om te gaan. Zo speel ik steeds vaker online of op kleinere evenementen en schrijf ik steeds vaker muzikale brieven voor het bedrijfsleven.” Iris vertelt deze verhalen op een persoonlijke, aangrijpende en soms grappige manier. Daarnaast heeft ze deze verhalen in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven vertaald.

“Ik heb ontzettend veel zin om weer het theater in te gaan. Wat er nu gebeurt heeft ook iets heel moois want normaal wil je als artiest voor een steeds groter publiek staan, maar een klein publiek is eigenlijk veel spannender door het directe contact dat je met de zaal hebt. Daarbij spelen we vaak een vroege en een late voorstelling, waarmee we kinderen ook in staat stellen om te komen.”

‘Home’
De begrippen ‘thuis’ en ‘geborgenheid’ spelen een grote rol in het leven en werk van pianiste en componiste Iris Hond. In haar vorige, zeer goed ontvangen programma ‘Bewogen’ stond haar eigen zoektocht naar geborgenheid centraal.

In de voorstelling ‘Home’ vertelt Iris bijzondere verhalen van andere mensen. Mensen met een uitzonderlijke thuissituatie, die ieder op een eigen wijze moeite hebben om geborgenheid te vinden. Omdat ze geen huis hebben, zich een vreemde voelen in de samenleving of door ziekte noodgedwongen niet thuis kunnen wonen. Deze verhalen vertaalt Iris in unieke, door haar gecomponeerde muzikale brieven.

Iris laat in ‘Home’ wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. ‘Home’ is een avond met prachtige verhalen en pianomuziek, die je aan het denken zet, ontroert en inspireert.

Nieuwe Tourdata
vrijdag 2 oktober 2020 Baarn Theater de Speeldoos Baarn
vrijdag 9 oktober 2020 Apeldoorn Theater Orpheus
zaterdag 10 oktober 2020 Zoetermeer (2 shows) Stadstheater
woensdag 14 oktober 2020 Alkmaar (2 shows) Theater De Vest
donderdag 15 oktober 2020 Cuijk Schouwburg Cuijk
vrijdag 16 oktober 2020 Waalwijk (2 shows) Theater De Leest
zaterdag 17 oktober 2020 Den Haag (2 shows) Nieuwe Kerk
zondag 18 oktober 2020 Roosendaal Schouwburg de Kring
woensdag 21 oktober 2020 Spijkenisse Theater De Stoep
donderdag 22 oktober 2020 Steenwijk Theater de Meenthe
vrijdag 23 oktober 2020 Goor (2 shows) De Reggehof
woensdag 28 oktober 2020 Hengelo Schouwburg Hengelo
vrijdag 30 oktober 2020 Assen DNK
zaterdag 31 oktober 2020 Schiedam Theater aan de Schie
donderdag 5 november 2020 Nunspeet (2 shows) Veluvine
vrijdag 6 november 2020 Alphen aan den Rijn (2 shows) Theater Castellum
zaterdag 7 november 2020 Hendrik-Ido-Ambacht (2 shows) Cultureel Centrum Cascade
donderdag 12 november 2020 Lochem Schouwburg Lochem
vrijdag 13 november 2020 Veenendaal (2 shows) Theater De Lampegiet
zaterdag 14 november 2020 Oostzaan (2 shows) De Kunstgreep
woensdag 18 november 2020 Eindhoven Muziekgebouw Frits Philips
vrijdag 20 november 2020 Hoogeveen De Tamboer
zaterdag 21 november 2020 Winschoten (2 shows) Cultuurhuis De Klinker
vrijdag 27 november 2020 Hardenberg (2 shows) Theater de Voorveghter
zaterdag 28 november 2020 Leeuwarden Stadsschouwburg De Harmonie
zondag 29 november 2020 Utrecht (2 shows) TivoliVredenburg
woensdag 2 december 2020 Gouda De Goudse Schouwburg
donderdag 3 december 2020 Uden Markant Theater
dinsdag 8 december 2020 Veghel (2 shows) Theater De Blauwe Kei
woensdag 9 december 2020 Heerde (2 shows) Theaterzaal Heerde
vrijdag 11 december 2020 Doetinchem Schouwburg Amphion
zaterdag 12 december 2020 Putten (2 shows) Stroud
woensdag 16 december 2020 Heerlen Parkstad Limburg Theaters Heerlen
donderdag 17 december 2020 De Meern (2 shows) Podium Hoge Woerd
vrijdag 18 december 2020 Amstelveen (2 shows) Griffioen Cultuurcentrum VU

Deel: