Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de Maxazine Music Playlist op Spotify weer vernieuwd met 20 nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze online corona concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Bij deze de nieuwe Maxazine Music Playlist voor Spotify van vrijdag 14 augustus 2020.

Mijn grootmoeder zaliger zij al altijd: “Langs de straat van straks komt men aan het huis van nooit.” Dat herinnert er andermaal aan dat ook een lang aanhoudende zomerhitte des doods het niet vermag dat er toch weer een nieuwe Maxazine Spotify Playlist het levenslicht heeft gezien Vorige week al vertelde ik hier over hoe zwaar het is voor onze playlist eindredacteur Perry de platenbaas om in deze meteorologische omstandigheden het hoofd te houden. Ondanks dat dit deze week niet meer is geluk is hij er wonder boven wonder toch weer in geslaagd een bijzonder fijne update aan de lijst toe te voegen. Zodoende hebben we ook nu, bij dertig graden of meer weer een frisse, blinkende en super vet klinkende playlist voor onze luisteraars samengesteld.

Het is altijd weer een wonder om te zien gebeuren. De redactie levert de hele week input en ideeën aan onze Perry de Platenbaas over wat er wel of niet in de lijst zou moeten worden opgenomen. Bij de watercooler worden er soms best heftige discussies over gevoerd. Het is alllemaal zinloos. Aan het hoofd van onze spotify-redactie staat een soort van monomane muziekdictator die alles beter lijkt te willen weten. “Wat baten kaars en bril, als de uil niet zien wil?”, zo vragen wij ons allemaal wel eens af, als we de man zien zweten op zijn lijst.

Maar steeds weer, elke keer maar weer weet hij iedereen te verrassen. Ook nu is de lijst weer een prachtige mix van pop, indie, rock, hiphop, wereld en jazz muziek. Een amalgaam van smaken die toch weer wonderwel bij elkaar passen. We krijgen steeds meer te horen dat de lijst een heerlijke compagnon is om de week door te komen. Lekker tijdens het woon-werkverkeer, of op weg naar de introductieweek op je dure bluetooth noise cancelling headphone, of heerlijk achter in de tuin terwijl je een watermeloen weghapt in je hangmat. Tijdens de barbecue met de buren of terwijl je je vriendin een lekkere massage geeft. Het is gewoon altijd een lekkere lijst. Geloof je het niet? Probeer het gewoon een keer.

Deze week hebben we heerlijk lekkere nieuwe tracks in de aanbieding van onder andere: Paul Carrack, Louis Prima, Fantastic Negrito, Glass Animals en Doja Cat. Heerlijk voor een zwoele zomeravond. Downloaden hoeft niet eens, gewoon lekker streamen, kan jou het schelen!

Deel: