60+, weliswaar een leeftijd waarop sommige muzikanten eindelijk de gitaar neerleggen. Voor de door muziek geobsedeerde songwriter Alfred Jaklitsch was de leeftijd echter het startschot voor de volgende ronde van zijn soloproject ER: ‘ER 2020 2.0’. Met het project vond ER zichzelf muzikaal opnieuw uit.

ER, het alter ego van Jaklitsch hoefde gelukkig niet met een schone lei te beginnen: in 1985 leverden hij en 2 schoolvrienden als de Oostenrijkse groep JOY een internationale hit met ‘Touch by touch’, een disco-klassieker met alleen op Youtube al bij elkaar opgeteld meer dan 100 miljoen views. Halverwege de jaren 90 startte hij de Oostenrijkse dialectband SEER waarmee hij onder meer 16 platina albums opnam. In de Duitstalige landen, Oost-Europa en het verre Oosten hebben Joy en SEER nog steeds een sterrenstatus.

In 2018 startte Jaklitsch als ER een solo-carrière met ‘ER/Sternfischen’. Het beviel de muzikant, want nu is hij terug met ‘ER 2020 2.0’, waarop hij terug gaat naar zijn roots in rock ‘n’ roll en blues. Met iets van het gevoel van de jaren 70, toen hij blues speelde met vrienden in de repetitiekelder. De akkoorden van toen implementeerde ER met actuele invloeden van electro, rap en dubstep; het geluid van nu.

Deel: