Nina June heeft haar nieuwe EP ‘Shadows & Riddles’ uit. Het is de eerste release bij haar nieuwe Canadese label Nettwerk Music Group en het vervolg op haar debuutalbum ‘Bon Voyage’ uit 2018. Van de EP verschenen eerder al de nummers ‘The Change In Me’ en ‘Summersnow’ en vandaag werd daar de nieuwe single ‘Raven’s Feather’ aan toegevoegd. ‘Raven’s Feather’ gaat over de prille liefde van een jong koppel, zich nog onbewust van de gevaren van de buitenwereld. Plotseling worden ze gevangen door een hevige storm en vliegen ze door te lucht, niet wetende of ze elkaar ooit nog terug zullen vinden.

‘Shadows & Riddles’ is de eerste release na Nina’s filmische album ‘Bon Voyage’ dat vorig jaar maart verscheen. Hiervoor ontving ze de Zilveren Notekraker – een vakprijs voor de meest opvallende artistieke prestatie van een nieuw talent van dat afgelopen jaar. De songs van het album werden meer dan 11 miljoen keer beluisterd op Spotify en waren te horen in verschillende internationale films en series. Eerder dit jaar vergezelde Nina de Amerikaanse SYML op zijn Europese tour. Ook zong ze duetten met onder andere HAEVN en Thomas Dybdahl.

“Met deze songs keer ik meer terug naar mijn roots. Ik hou nog steeds van moderne elementen in de productie en een filmisch karakter, maar de songwriting heb ik dit keer geprobeerd heel tijdloos te houden. Zoals mijn helden. Ik schrijf over het loslaten van oude liefde en angst. Het schrijven van deze songs was heel bevrijdend”.

Voor ‘Shadows & Riddles’ werkte Nina onder andere samen met componist/producer Lywe, die ze ontdekte via een video op social media, waarin hij een eigen song vertolkt. Het duet ‘The Change In Me’ dat ze samen met hem zong verschijnt op de EP. Ook vindt ze nieuwe partners in Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) en Mathias Janmaat, waarmee ze leading single ‘Raven’s Feather’ schreef en produceerde. Op 22 augustus zal Nina June het geluid van live muziek terugbrengen naar Vessel 11 in Rotterdam.

Deel: