De legendarische Britse zangeres Vera Lynn, meest bekend van het nummer ‘We’ll meet again’ is vanochtend op 103-jarige leeftijd overleden. “Does anybody here remember Vera Lynn?”… Pink Floyd zong al een prachtige ode aan de vandaag jarige Britse zangeres.

Vera Lynn, geboren als Vera Margaret Welch in 1917,  werd legendarisch met haar hit ‘We’ll Meet Again’. Het nummer, dat onlosmakelijk is verbonden met de Tweede Wereldoorlog, stamt al uit 1939. Toch kent vrijwel iedereen over de gehele wereld het nummer, wat een overtuigend bewijs is dat ‘We’ll Meet Again’ een echte klassieker genoemd mag worden. Door haar populariteit bij de Britse soldaten kreeg Lynn al snel de bijnaam The Forces’ Sweetheart.

In 1975 werd de zangeres al in de adelstand verheven, vanwege haar belangrijke bijdrage aan de Britse cultuur. Tien jaar later werd ze ook in Nederland geridderd, tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

Lynn was sinds 1941 getrouwd met klarinettist en saxofonist Harry Lewis, die in 1998 stierf. Vera Lynn laat één dochter na, Virginia.

Deel: