Links386 grijpt de coronacrisis aan om al snel een opvolger uit te brengen van hun ‘Decaf’ album van afgelopen januari. De minimalistische ambient-band uit Chicago ging niet zoals veel anderen bij de pakken neer, maar greep de rust die ze hadden aan om direct door te produceren. Nu het op veel plekken lijkt dat men aan het eind van de lockdowns aan het komen is, brengt Links386 de geproduceerde tracks samen als de ‘chainspell EP’. Vier tracks met de meest rustgevende ambient.

De naam Links386 moet men niet verwarren met het populaire Golfspel voor MS-Dos, uit 1992. Wellicht dat de bedenker van de naam fan was van het beroemde spel, maar met golf heet de muziek van Links386 niets te maken. Een EP, ‘opcodevision’ en het eerder genoemde full-album, prijken inmiddels op de lijst van het project.

Natuurlijk weet een ieder dat je met ambient de hitlijsten niet zomaar zal bestormen. Dat zal de bedoeling ook niet zin van Links386. Maar voor enkele heerlijke relaxte momenten is de muziek een verademing.


Deel: