Samen met rapper, songwriter en producer blackbear bracht Ellie Goulding deze week met ‘Worry About Me’ de eerste single uit van haar aanstaande album ‘Brightest Blue’, dat op 5 juni verschijnt. Na het succes van haar Joni Mitchell cover ‘River’, waarmee ze aan het einde van 2019 hoge ogen gooide in de Engelse hitlijsten, gooit de Engelse zangeres het met deze samenwerking over een geheel andere boeg. Met een pulserend, diep basgeluid en overduidelijke invloeden van R&B / hip hop is ‘Worry About Me’ een ander geluid dan we voorheen van Goulding gewend waren in de afgelopen tien jaar dat ze nu actief is in de popmuziek.

“’Worry About Me’ is a song I wrote reminiscing about a time a guy wanted me at his convenience, just as I was getting over him. It is intentionally tongue in cheek because I’m not at all bitter, I just found it humorous. It was refreshing to write, in the sunshine of LA, because at the time I was writing dark songs about my state of mind in New York” vertelt Goulding.

 

 

 

Deel: