Er zijn tribute bands en er is ‘Physical Graffiti’. Wat een show gaven deze mannen weg in ‘De Groene Engel’ in Oss. Niks Supporting Act om het publiek een vol programma aan te kunnen bieden. Gewoon beginnen en 2,5 uur vol vlammen. De zaal was zo goed als helemaal gevuld met, naar het liet aanzien, echte Zeppelin fans die deze avond niet teleur zouden werden gesteld.

Meer dan 15 jaar geleden werd deze Nederlandse Led Zeppelin tribute band opgericht. Door de jaren heen werd er in het clubcircuit in heel Europa een reputatie opgebouwd, maar met de komst van zanger Andrew Elt, zo’n 10 jaar terug, werd het pas echt de ultieme tribute band van wellicht ’s-werelds meest bekende rock band ‘Led Zeppelin’. Rock met een flinke knipoog naar de Blues.

Andrew produceert met gemak het bijzondere stemgeluid van de originele frontman Robert Plant.
Neem daarbij gitarist Daniel Verberk met het noodzakelijke Jimmy Page en de show is rond. De uit Ierland stammende Dave Harrold, het nog enige bandlid van weleer, op bas en mandoline, doet Paul Jones deze avond vergeten.

Met zijn drumsolo deed, de in Duitsland geboren, Jan Gabriel zijn naam van de reïncarnatie van John Bonham eer aan. Hij pijnigde de Ludwig kit, maar zeker niet de oren van de toeschouwers. Last but not least, op Hammond en Mellotron de net papa geworden Remco van Zandvoort. Zijn Hammond geluid zorgde voor kippenvel momenten die deze band complementeerde.

Het concert opende als opwarmer voor de fans met ‘Immigrant song’. De afsluiter was natuurlijk ‘Whole Lot of Love’. Daar tussen in een kort akkoustisch setje en alles wat maar bekend is van ‘Led Zeppelin’, ”The Lemon Song’, ‘Stairway to Heaven’, ‘Ramble On, Rock & Roll’ enz. Aan het eind van de avond was de bandtevreden, het publiek tevreden en de Groen Engel tevreden. Een zaal om in de gaten te houden voor Blues en Rock/Metal.

Foto’s (C) Rob Verbrugge

Deel: