Het scheelde niet veel of de vierde plaat van lo-fi indierockviertal The Districts was nooit uitgebracht. Na ‘Popular Manipulations’ (2017) voelden de bandleden zich opgebrand, zowel professioneel als persoonlijk. Frontman Rob Grote sloot zich op in zijn slaapkamer, schreef 32 nummers en besefte dat die niet eigen voelden. Het was een keerpunt voor de band, een fase die juist een weg vormde naar nieuwe ontwikkelingen en een nieuw besef. “We are all imperfect products of the natural world, and more specifically products of our own minds.” zegt Grote hierover.

Het nieuwe album ‘You Know I’m Not Going Anywhere’, dat in maart 2020 uitkomt, werd teruggebracht naar 11 nummers. Een zoektocht naar onder andere relaties en leren hoe je je beste zelf kunt zijn. The Districts staan op 7 mei in EKKO in Utrecht.

Deel: