Het was een formidabel jaar voor Zwangere Guy, de artiestennaam van Gorik van Oudheusden uit Brussel. Zijn op Top Notch verschenen debuutalbum ‘Wie is Guy?’ kwam binnen op de eerste positie, in navolging waarvan hij een verpletterende indruk achterliet op grote festivals als Dour, Lowlands en Down The Rabbit Hole. Tevens sleepte hij zeven nominaties voor de Belgische Music Industry Awards in de wacht en zal hij volgend jaar onder andere te zien zijn op Eurosonic en WOO HAH!.

Om deze succesgolf te vieren en kracht bij te zetten verschijnt vandaag zijn (maar liefst) tweede album van het jaar: ‘BRUTAAL’. Het 11 tracks tellende album, waarvan eerder al de single ‘NIEMAND’ verscheen, bevat bijdragen van o.a. eigen crew Stikstof, Blu Samu en Sticks, en toont een Guy die – zoals we hem inmiddels kennen – compromisloos, ongefilterd, maatschappijkritisch een introspectief een eigentijdse interpretatie geeft van de geliefde lyricgedreven rap, uitgevoerd met een genadeloos krachtige overtuiging.

“Ik ben niet meer content met de eerste tekst die ik neerpen. Ik durf nu ook dingen tien keer te herschrijven. Het moet passen, flowen, zinvol zijn”, aldus Zwangere Guy in zijn interview met OOR.

Deel: