Met meer dan 315 miljoen streams is Frenna de nummer 1 meest geluisterde artiest van Nederland in 2019. Zijn laatste album ‘Francis’, waarvan dit jaar de deluxe versie verscheen via Top Notch en 777, heeft inmiddels meer dan 300 miljoen streams behaald. Vorig jaar brak hij met de single ‘Verleden Tijd’, die hij samen met Lil Kleine uit bracht, al een Spotify record; niet eerder werden er in 24 uur zoveel streams behaald op een single. Het is de vierde keer in vijf jaar dat een artiest die via Top Notch muziek uit brengt deze positie claimt; vorig jaar was Josylvio de meest gestreamde artiest van Nederland, in 2016 was dit Broederliefde en in 2015 was het Ronnie Flex.

De meest beluisterde track van 2019 is ‘Hij Is Van Mij’ van Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha featuring Bizzey. Deze bracht Top Notch samen uit met Spinnin’ Records en is goed voor meer dan 60 miljoen streams. Tabitha, die dit jaar nog de EP ‘Hitsig’ via Top Notch uit bracht, is de meest gestreamde vrouwelijke artiest dit jaar met bijna 180 miljoen streams.

“Het is nog altijd bijzonder om te weten dat zó veel mensen over de hele wereld luisteren naar de muziek die wij samen met alle artiesten uitbrengen. Het is voor ons bevestiging dat we als cultuur niet alleen de hoogste bomen zijn, we hebben ook de diepste wortels. Dat Frenna de best gestreamde artiest van het jaar is draagt extra betekenis omdat we samen met hem bouwen aan zijn 777 label. We geloven dat artiesten als hij niet alleen de toekomst zijn van Nederlandse muziek; ze zijn de toekomst van de Nederlandse muziekindustrie.”
– Vincent Patty (directeur Top Notch & Noah’s Ark)

Deel: