Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Chris de Burgh in Carré.

Concerttip maandag 2 december: Chris de Burgh in Carré

Op zondag 1 en maandag 2 december 2019 komt Chris de Burgh met zijn Classic Albums Tour naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens deze tournee speelt Chris de Burgh twee van zijn meest bijzondere albums achter elkaar en in zijn geheel live. “De één is mijn meest succesvolle album wat verkoopaantallen betreft en bij de ander heb ik vooral bij het schrijven en opnemen ervan bijzonder genoten,” legt hij uit.

De eerste is zijn in 1986 uitgebrachte album ‘Into The Light’, waarvan Chris destijds had bedacht dat het hèt album zou kunnen zijn dat hem volledig op de kaart zou zetten als internationaal artiest. En dat bleek juist, vooral dankzij één nummer in het bijzonder: ‘The Lady In Red’. Het was de compositie die hem uiteindelijk als een bekende singer-songwriter over de hele wereld vestigde en sindsdien een onmiskenbare klassieker is geworden.

Het tweede album is ‘Moonfleet & Other Stories’, uit 2010, waarmee Chris de meest ambitieuze, veeleisende en beeldende reis uit zijn lange carrière aflegde. Dit resulteerde in een albumverkoop die wereldwijd de 50 miljoen oversteeg.

‘Into The Light’ en ‘Moonfleet & Other Stories’ omvatten samen 36 nummers en behelst gecombineerd 122 minuten muziek, die Chris tijdens het concert in zijn geheel zal uitvoeren met zijn volledige band. “Zoals altijd is het de bedoeling om mijn publiek te verbinden en mee te nemen op een muzikale reis,” zegt Chris De Burgh.

Deel: