Acteur, zanger en algehele levensgenieter Ramses Shaffy is inmiddels al tien jaar niet meer onder ons. Hij overleed op 1 december 2009 in zijn geliefde Amsterdam, waarover hij ook zo graag zong. Met de fotobiografie ‘Door Alles Heen’, waarin ook een uitgebreide discografie van zijn werk is opgenomen, wordt een eerbetoon gebracht aan de man die Nederland zo dierbaar was.

De archieven van het Ramses Shaffy Fonds en de platenmaatschappij werden voor deze bijzondere uitgave aangeboord, waardoor het een rijke verzameling van zijn oeuvre is geworden. Naast de teksten van biograaf Sylvester Hoogmoed bevat dit boek afbeeldingen van zijn schilderijen én twee albums met Ramses’ muziek.

Zijn bekendste nummers hoor je op het eerste album. Op het tweede album staan nooit eerder uitgebrachte opnamen, waaronder een selectie radiofragmenten, zijn versie van Herman van Veens ‘Ochtend in de Stad’ en een parlando versie van ‘Imagine’. Een bijzondere Franstalige uitvoering van ‘We Zullen Doorgaan, Restons Ensemble’ werd afgelopen jaar teruggevonden in het Universal Music tape-archief en is toegevoegd aan deze bijzondere bundeling.

Deel: