Julia Zahra, echte naam Julia van der Toorn, werd pas echt bekend toen ze meedeed tijdens het vierde seizoen van The Voice of Holland. Tijdens haar eerste auditie bracht ze Britney Spears’ ‘Oops I Did It Again’ op gitaar, ze was van te voren al torenhoog favoriet. Uiteindelijk won ze editie 2013, waarna alles in een stroomversnelling ging. Ze stond in de spotlights, dit zorgde ervoor dat alle grote zalen haar op het podium wilden hebben – bijvoorbeeld de Ziggo Dome en Sportpaleis in Antwerpen – en ze te zien was in diverse tv-programma’s.

Haar krachtig stemgeluid was goed genoeg om ook op de radio gedraaid te worden, men kon haar horen met een cover BZN’s ‘Just An Illusion’. Deze cover werd een grote hit op Fiji eilanden, in Hawaii werd haar nummer gecoverd in reggae stijl liet de zangeres weten. Julia deed ook mee aan De Beste Zangers van Nederland, een goed lopende zangwedstrijd waarin artiesten elkaars liedjes coveren. Ook hier liet Julia horen wat ze in huis heeft.

In het voorjaar ging de Remedy tour van start, het was een waanzinnig succes, daarom liet ze meteen weten dat er een deel twee van deze tour in het najaar ging plaats vinden, een tactische zet als je succes wilt behouden. Op vrijdag 22 november gaf Julia een concert in de Nieuwe Nor te Heerlen.

Zo’n 100 bezoekers kwamen kijken en luisteren naar Julia Zahra en haar voorprogramma Maxime x Glyn. Deze jonge veelbelovende artiesten maken soulvolle, R&B, laid-back muziek. Ze laten het publiek meegenieten en voelen waar hun Zuid-Amerikaanse roots liggen. Ze maken al 8 jaar muziek samen en goed voor verschillende podia’s en festivals. Deze aparte, mooie verschijning met een enorme mooie bos krullen (precies haar moeder), en Glyn met zijn gitaar ernaast zijn een mooi muziekduo samen, deze jonge artiesten gaan nog heel ver komen in artiestenland. Vorige maand speelden zij in de voorronde van popwedstrijd Nu Of Nooit!.

Toen was het tijd voor de hoofdact van de avond, Julia kwam het podium op met 6 muzikanten. Ze opende met ‘Love Divine’, het was meteen raak, het publiek hoorde wat voor goede stem Julia Zahra heeft, haar vlechten opgestoken in een knot en daarom omheen een haarband, zo kennen we haar van de tv. Het duurde even voor het publiek pas echt loskwam, maar na wat interactie met het publiek was het ijs ontdooid, het publiek dat er was genoot ook echt van de nieuwe songs van Julia.

Zo volgden de volgende nummers ‘Closer’, ‘I blame It All On Me’ en ‘Sweet Mama’, lekkere nummers om naar te luisteren. Julia en haar band sloten af met het nummer ‘Come On Over’ en iedereen ging tevreden nog wat drinken in het café van de Nieuwe Nor waar nog gezellig wat nagekletst werd.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: