Voor duizenden mensen is het vaste prik op Hemelvaartsdag: Dauwpop, het festival midden in de bossen van Hellendoorn. Vorig jaar werd de 25e editie groots gevierd maar ook voor de komende editie wordt gelijk groots uitgepakt. Kensington, Wolfmother, Typhoon, Mark Lanegan, Zwangere Guy, Maxi Jazz en Dopebwoy staan op het affiche voor de editie van 2020. Ook de immens populaire rapper Snelle komt, met een voltallige live band, naar Hellendoorn.

Er is waarschijnlijk geen rapper in Nederland die zo hard gaat qua populariteit als Snelle. Zijn hits toppen niet alleen de hiphop maar ook de landelijke charts, zijn clubtours verkopen allemaal uit en iedereen staat in de rij om met hem samen te werken.

De mannen van Kensington staan op Dauwpop 2020 met een exclusieve Overijssel festivalshow en voor Typhoon is het de bijzondere opener van zijn festivalseizoen, met nieuw werk onder de arm.

Maxi Jazz het boegbeeld van Faithless, die vorig jaar wegens gezondheidsredenen verstek moest laten gaan komt in 2020 met een personal DJ set naar de Party Pit van Dauwpop.

Dauwpop vindt ook dit jaar weer traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag dat dit jaar op donderdag 21 mei valt. De voorverkoop is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het festival of via de lokale voorverkooppunten. Binnenkort worden er meer namen bekend gemaakt.

Deel: