Op zaterdag 27 juni komt Editors voor een concert naar het Haagse Zuiderpark. Dit open air concert staat in het teken van hun onlangs uitgebrachte best of album ‘Black Gold’. Vandaag wordt De Staat toegevoegd als special guest voor dit concert. Kaartverkoop voor het concert is reeds gestart.

De band uit Nijmegen, die op dit moment bezig is met een Europese tour, werd in 2019 gevraagd om Prodigy te vervangen als headliner op Lowlands. Dat was niet de enige bijzondere live-show die De Staat heeft mogen spelen. Tijdens de afgelopen editie van ADE stonden ze in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, in 2017 speelden ze als special guest met The Rolling Stones in de ArenA, in 2016 tourden ze met Muse tijdens hun Drones tour door Europa en last but not least hun eigen ‘In The Round’-shows in hometown Nijmegen, waar De Staat een eigen tent mocht neerzetten voor een bijzonder vormgegeven show. Na zes studioalbums heeft de band al twee keer AFAS Live weten uit te verkopen.

Dit optreden met Editors past prachtig in dat rijtje. De Britten zagen De Staat op Down The Rabbit Hole afgelopen jaar en hebben in navolging van dat optreden ‘onze jongens’ gevraagd om erbij te zijn in het Zuiderpark.

“Het is voor ons heel cool om op speciale plekken een show te geven waar we ons uitgedaagd voelen. Dat Editors ons voor het Zuiderpark gevraagd heeft is erg gaaf, het is een speciale locatie, en het is tof om het podium met hen te delen”, aldus drummer Tim van Delft.

Vanaf het begin van hun carrière heeft Editors geweigerd om stil te blijven staan of artistieke compromissen te sluiten. De muzikale carrière van de Britten nam in 2005 een vlucht met de release van debuutalbum -en tevens voor een Mercury Prize genomineerde ‘The Back Room’ en ontwikkelde zich verder met charts-topper ‘An End Has A Start’ en platina albums ‘In This Light and On This Evening’ en ‘The Weight of Your Love’. Maar ook op het door henzelf geproduceerde ‘In Dream’ en hun zesde top 10 album op rij, ‘Violence’ uit 2018, is te horen dat de band is altijd dicht bij zichzelf is gebleven. Het is één van de sleutels tot hun succes.

Naast de aankondiging van de Haagse Zuiderpark show bracht de band op 25 oktober een best of album uit, getiteld ‘Black Gold’. Op dit album zijn dertien nummers te horen die afkomstig zijn van hun zes vorige studio albums. Ook zijn hier op drie gloednieuwe tracks te horen: ‘Upside Down’, festivalanthem ‘Frankenstein’ en titeltrack ‘Black Gold’.

THE BLACK GOLD TOUR – Editors Greatest Hits
+ special guest: De Staat

Zaterdag 27 juni | Zuiderpark, Den Haag

Deel: