Na vier succesvolle eendaagse edities van Transition Festival breidt het internationale jazzfestival zich vanaf de jubileumeditie uit naar twee dagen. Op 3 en 4 april staan de Grote Zaal, Pandora, Hertz, Cloud- en Club Nine en de foyers van TivoliVredenburg Utrecht weer volledig in het teken van de hedendaagse jazz. Meer informatie vind je op de website van het festival.

Vrijdag 3 april focust op de nieuwe generatie jazzmusici, met als headliner een van deze boegbeelden: Jacob Collier. De zaterdag, 4 april, staat zoals de vorige edities in het teken van de grensverleggers uit verschillende generaties binnen de jazz en geïmproviseerde muziek. Met onder meer een exclusief openingsconcert van Jan Garbarek in de Grote Zaal en een unieke samenwerking van het Trondheim Jazz Orchestra met gitarist John Scofield. Het grootste deel van de line-up is meteen bekend gemaakt, er volgen later nog enkele toevoegingen.

Gedurende de twee festivaldagen presenteert Transition Festival zo’n 40 formaties met meer dan honderd verschillende musici van over de hele wereld. Op vrijdag komt Jacob Collier terug naar Utrecht voor de presentatie van zijn nieuwe album Djesse Vol 2. Collier speelt een exclusieve show op Nederlandse bodem in de Grote Zaal, waar hij eerder met het Metropole Orkest (Djesse Vol 1) speelde. Headliner op de zaterdag is de legendarische ECM saxofonist Jan Garbarek. Garbarek is maar zelden op festivals te zien geweest in de afgelopen jaren en speelt voor het eerst in tien jaar weer een concert op Nederlandse bodem met zijn inmiddels befaamde Jan Garbarek Group.

Vrijdag:
Jacob Collier, Eric Vloeimans Gatecrash feat. Ntjam Rosie, Alfa Mist, Kokoroko, Steam Down, Erik Truffaz & Shai Maestro, Vels Trio, James Brandon Lewis Quartet, Maarten Hogenhuis Sextet – NSJ Composition Project, Adam Bałdych & Helge Lien, Juraj Stanik Trio feat. Ack van Rooijen en meer.

Zaterdag:
Jan Garbarek Group, John Scofield & Trondheim Jazz Orchestra, Avishai Cohen Big Vicious, New Cool Collective feat. Alma Quartet Beethoven Opus 127, Kandace Springs, Portico Quartet, Rembrandt Frerichs Trio & Kayhan Kalhor, Linda May Han Oh Quartet, Thomas Strønen Time Is a Blind Guide, Jasper Blom feat. Niels Broos & Jamie Peet, Bram de Looze, The John Abercombie Tribute feat. Adam Nussbaum, Binker Golding Quartet, Butcher Brown, Kika Sprangers Quintet en meer.

TRANSITION | JAZZ FESTIVAL UTRECHT
3 & 4 april 2020, Grote Zaal/Hertz/Pandora/Cloud Nine/Club Nine

Deel: