Het muziekprogramma van de zaterdag van Stoppelhaene is al jaren behoorlijk voorspelbaar. In het begin van de avond staat er een act voor de jeugd, vorig jaar was dit Ronnie Flex, dit jaar Kris Kros Amsterdam. Daarna speelde Lijn 7 in de Sallandsche Herberg (net als vorig jaar), DJ Lars stond de hele avond in de feestfabriek en The Dirty Daddies stonden op het hoofdpodium (ook beide net als vorig jaar).

De programmering was niet het enige wat precies hetzelfde was als vorig jaar: ook het weer leek een exacte kopie van vorig jaar. De hele dag was het droog en rond negen uur kwam de eerste bui en tegen half tien begon er een stortbui. Voor de eerste set van The Dirty Daddies was er weer een stortbui. Precies zoals vorig jaar.

Kris Kros Amsterdam

De drie mannen van Kris Kros Amsterdam kwamen om half negen het hoofdpodium op lopen. De hele middag was er niks te doen op het Stoppelveld en er was weinig publiek bij de start van de set. De mensen die er waren moesten nog even opwarmen, maar daar zorgde Kris Kros Amsterdam wel voor. “Jullie moeten duidelijk nog even opwarmen maar wij zijn Kris Kros Amsterdam en gaan niet weg voordat iedereen uit zijn dak gaat” lieten ze weten. Na een set van een uur verlieten de mannen het podium weer, het publiek was intussen goed opgewarmd voor de rest van de avond.

Lijn 7

Net voordat de eerste set van Lijn 7 om half tien begon ging het opeens heel hard regenen. De band stond in de tent ‘De Sallandse Herberg’ en had meteen door wat er aan de hand was. “Jeetje wat is het druk hier. Het regent zeker?” Toen de bui even later weer over was bleven veel mensen in de tent. Lijn 7 deed weer hun best om zoveel mogelijk hits in twee keer een uur te proppen en deden dat met zeer veel enthousiasme.

The Dirty Daddies

Om kwart over tien, terwijl Lijn 7 nog met hun eerste set bezig was, stond het optreden van The Dirty Daddies gepland. Het veld was echter bijna verlaten aangezien er weer een dikke stortbui was voorspeld. Van kwart over tien tot iets voor half elf kwam het dan ook met bakken uit de lucht. De show van The Dirty Daddies werd dan ook uitgesteld tot de regen over was.

Om half elf kwamen The Dirty Daddies het podium op gerend en gaven meteen vol gas. Het publiek kwam van beide kanten uit de tenten en niet veel later stond het veld weer redelijk vol. Ook dit jaar wisten de zeven leden van The Dirty Daddies weer 120 hits te spelen in twee keer 60 minuten en kregen ze het publiek volledig mee.

Foto’s (c) Filip Heidinga

Deel: