De muziek van het Nederlandse elektronicaduo Weval zit boordevol krachtige synth hooks en spettert van de ritmische drumpatronen. Laat je bedwelmen door de kosmische vibe en flexende bas op de dansvloer. Een act die je live moet meemaken. Op 27 februari komt Weval naar Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Weval
Weval is een samenwerking tussen de Amsterdammers Harm Coolen and Merijn Scholte Albers. Beide artiesten zijn afkomstig uit de filmindustrie, waar ze elkaar in 2011 ontmoetten. Toen ze erachter kwamen dat ze een liefde voor het maken van elektronische muziek deelden, besloten ze om samen te werken. Merijn’s muzikale achtergrond bestaat vooral uit trip-hop, terwijl Harm meer geïnspireerd wordt door housemuziek. De twee combineren hun verschillende muziekinteresses in een unieke sound.

Clubs en festivals
Na een set briljante EPs, brachten ze in 2016 hun debuut uit bij het prestigieuze Duitse label Kompakt. Sinds het succes van deze plaat treden ze op in clubs en festivals waaronder Lowlands, Eurosonic Noorderslag, Best Kept Secret en Down the Rabbit Hole.

Deel: