Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Yola in Doornroosje.

Concerttip dinsdag 27 augustus: Yola in Doornroosje

De Britse muzikant Yola is een wereldartieste in spé. Onder de naam Yolanda Quartey is ze opgegroeid in Bristol en wordt als kind geïnspireerd door haar moeders platencollectie. Namen als Otis Redding, Dolly Parton, Aretha Franklin maar ook Emmylou Harris en The Byrds klinken dan ook door in haar eigen nummers.

Haar stem klinkt alsof je haar al jarenlang kent en dat zou kunnen want ze was actief als muzikante en zangeres van eveneens uit Bristol afkomstige band Phantom Limb. Daarnaast maakte ze jarenlang deel uit van de live band van Massive Attack. Nu doet ze het helemaal zelf en heeft haar eigen vierkoppige live band waarmee ze op 22 februari haar debuutalbum ‘Walk Through Fire’ heeft uitgebracht. Het album staat vol gepolijste soul & country nummers en werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys. De zangeres en muzikant stopt haar verbluffende liedjesambacht in een jasje van sixties barokpop en opzwepende countrysoul. Een goeie tip voor fans van: Natalie Prass, Alabama Shakes & My Morning Jacket.

De support wordt verzorgt door Nona. Ze is begin twintig, maar met de stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul, en vooral hartverwarmend.

Deel: