Aankomende zaterdag is de 26e editie van Culemborg Blues, één van de grootste gratis toegankelijke Bluesfestivals van Nederland. Vanaf 14.00 uur staan er tot in de late uurtjes een groot aantal bekende en onbekende bands op diverse podia in de stad. Op het hoofdpodium zal het festival worden geopend door good old Flavium; deze band viert dit jaar haar 50e verjaardag.

Op het bijgaande tijdschema is te zien dat onder meer de buitenlandse Kirk Fletcher, Kat Riggins & haar Blues Revival, Sean Webster Band het festival aandoen. Ook veel Nederlandse bands komen op het programma voor; The Juke Joints, de Dave Warmendam band en the Dynamite Blues band. Natuurlijk is er ‘s middags traditiegetrouw ruimte voor Kids in The Blues.

Bezoekers kunnen vanaf 12.00 uur terecht op de bluesmarkt op de Markt waar onder meer platen, CD’s, T-shirts en muziekinstrumenten te koop zijn. Er zijn twee hoofdpodia: op de Varkensmarkt en op de Markt bij het oude stadhuis. Daarnaast zijn er vijf kleinere podia verspreid door het gehele centrum.

Deel: