Marvin Dee Band begint een nieuw hoofdstuk en vieren dit met de release van een nieuw album, een grootse release show in het Paard van Troje, Den Haag, en de nieuwe single ‘Sweetlake City’.

De opkomende art-rock/americana Marvin Dee Band uit Rotterdam brengt dit najaar een nieuw album uit. De band spreekt zelf van een nieuw hoofdstuk na een lange periode van verandering en groei op persoonlijk en muzikaal vlak. Het nieuwe album heet dan ook ‘Changes’. Het begon als werktitel, vernoemd naar een nummer wat uiteindelijk het album niet eens haalde, maar de naam bleef hangen en bleek telkens weer het meest toepasselijk.

Die verandering zette ruim twee jaar door, waarin de band afscheid nam van 3 bandleden en ondertussen keihard werkte aan hun studio album, volledig in eigen beheer. Het hele album is geproduceerd door frontman Marvin Dee zelf en komt 6 oktober uit op CD en vinyl. Voor de plaat haalde de band alles uit de kast. Ben Rodenburg (Bakermat, Waylon) schreef blazers arrangementen, Mythe van de Weetering (Kovacs, Duncan Laurence) haakte aan voor de strijkers arrangementen en Age Kat (The Frog, Earth & Fire, Jan Rietman Band) werd, na het plotselinge vertrek van de gitarist vlak voor de studio opnames, ingevlogen voor de elektrische gitaarpartijen.

Met een nieuwe gitarist, nieuwe backing-vocalisten en een nieuwe drummer is Marvin Dee Band helemaal herboren. Op het nieuwe album staan 11 prachtige nummers die elk een stukje van het verhaal van Marvin Dee Band blootleggen.

De nummers op het album reflecteren de onstuimige periode waar de band doorheen moest de afgelopen twee jaar, om er vervolgens sterker uit te komen. Daarnaast durfde Marvin Dee zich op dit album voor het eerst echt kwetsbaar op te stellen en van een persoonlijkere kant te laten zien dan voorheen. ‘Changes’ gaat over een band die niet langer over zich heen laat lopen. Over volwassen worden en keuzes maken. Over vooruit kijken, en stappen terug durven nemen. Over voorspoed en tegenslag. Maar vooral over het overwinnen van de stemmen (in je eigen hoofd en je omgeving) die je zeggen dat je niet goed genoeg bent, en het vinden van je eigen weg.

Die eigen weg leid de band nu naar het Paard van Troje in Den Haag, waar zij op 6 oktober de release van het album op spectaculaire wijze zullen vieren met een extra grote bezetting incl. blazers, strijkers en gastmuzikanten. Het album komt vooralsnog alleen op CD en vinyl uit en verschijnt dus nog niet op de streaming diensten. Op 4 oktober verschijnt wel de 4e single van het album digitaal.

‘Sweetlake City’ gaat over dromen najagen en tegelijkertijd dankbaar zijn voor alles wat je hebt. Een paar jaar terug reisde Marvin Dee naar Amerika voor een korte solo tour. Daar ontmoette hij ook Susan Rogers, de engineer/producer van o.a Prince en The Barenaked Ladies. Susan vertelde hem over de ‘slingshot’: dat deel van je leven wat je tegen lijkt te houden, maar wat je uiteindelijk het meest motiveert om muziek te maken, om je uiteindelijk te lanceren naar waar je wil zijn. Voor Marvin is dat ‘Sweetlake City’: Zoetermeer. De plek waar hij 5 dagen in de week werkt om de vaste lasten te kunnen betalen, in de hoop dat hij ooit helemaal kan leven van de muziek.

Die droom komt overigens steeds dichterbij. 4 leden van de band, waaronder Marvin, stonden het afgelopen jaar maar liefst 17 keer op het podium met Marco Borsato. Zij zongen tijdens Vrienden Van Amstel LIVE mee in het achtergrond koor tijdens ‘De Bestemming’, en mochten dat zelfde nummer later nog eens 5 keer opvoeren voor een uitverkochte Kuip in Rotterdam.

Deel: