Dat je geen geboren Amerikaan hoeft te zijn om prachtige Americana te maken, bewijst de Nederlandse singer-songwriter Joe Buck. De 23-jarige Rock Academie-alumni, overigens niet te verwarren met de Amerikaanse muzikant met dezelfde naam van o.a. Legendary Shack Shakers, trok na zijn afstuderen naar Nashville om songs te schrijven voor zijn debuutalbum.

De 23-jarige Joe Buck is een van dé nieuwe talenten in Nederland singer-songwriterland. Buck studeerde aan de Rockacademie en kreeg pardoes een groot fan in Ilse DeLange. Sindsdien behaalt hij het ene succes na het andere: zijn single ‘The Way You Take Time’ werd een gigantische hit op de radio. Buck mocht vervolgens met wereldster Kacey Musgraves mee op toernee door Europa en stond op als eerste Nederlandse artiest op CMA Fest, het grootste countryfestival van Amerika.

Afgelopen jaar vertrok hij naar Nashville voor opnames en sessies van zijn langverwachte debuutplaat. Buck heeft een zeldzame gave voor een pakkende melodie en een zalvend stemgeluid. Vanavond mogen deze charismatische troubadour ontvangen in Rotown tijdens zijn eerste tour op eigen kracht

Joe Buck staat op 11 oktober in Luxor Live in Arnhem.

Deel: