Met een 2-cd/2-dvd pakket viert Gov’t Mule hun 25-jarig bestaan als een van de leidende bands in het genre dat wordt aangeduid als Southern Rock. Nog even een stukje geschiedenis. In 1994 werd Gov’t Mule opgericht door gitarist Warren Haynes en bassist Allen Woody, die beiden in de Allman Brothers Band speelden, en drummer Matt Abts. Na het overlijden van Woody neemt Andy Hess de honneurs op de bas waar en sinds 2009 is dit instrument in handen van Jorgen Carlsson. Vanaf 2003 is Danny Louis de toetsenman van de band. In de loop der jaren heeft de band een indrukwekkende cd-collectie uitgebracht, die steeds met veel lof werd ontvangen. De kracht van de band ligt echter in de – soms zeer – lange liveshows.

Gov’t MuleHet optreden in het Capitol Theatre in Port Chester, NY van april 2018 laat zien waar de band het best in is, namelijk live-optredens. Verdeeld over twee cd’s staan nummers, die een behoorlijke bloemlezing geven van de geschiedenis van de band. Er is veel aandacht voor het nieuwere werk, maar er zijn ook nog voldoende oudere stukken en covers te horen. Opvallend is dat er deze keer wat minder lange jams te horen zijn; iets waar deze band anders ook in uitblinkt. De cd’s begint met ‘Traveling Tune part 1’ en eindigt met ‘Traveling Tune part 2’. En daartussen treffen we een flink partij rock en southern rock van het hoogste niveau aan.

Hoogtepunten zijn wat mij betreft het gevoelig ‘Beautifully Broken’, het briljante rauwe ‘Sin’s A Good Man’s Brother’, de klassieker ‘Bring On The Music’ en het agressief gespeelde ‘Lola Leave Your Light On’. Voor fans is dit album sowieso een ‘must have’, voor fans van goede Southern Rock een absolute aanrader. (9/10) (Provogue/Mascot)

Deel: