Zaterdag 29 juni stond het Guido’s Orchestra weer met hun jaarlijkse Open Air Concert op de markt in Kerkrade. Het was een tropische dag, want de temperatuur ging tot over de 35 graden in Zuid-Limburg. Twee weken geleden gingen Guido en zijn Wendy nog lopend vanuit Kerkrade naar Wittem om een worst te brengen naar Clara, de zusters in Wittem. Dit doet men in Limburg om te bidden voor goed weer en voorspoed. Qua weer en alles heeft de worst goed geholpen.

Op de zwoele avond was de markt weer omgetoverd tot een groot podium waar alle toeschouwers zin hadden in entertainment met de dresscode ‘A touch of red’! Guido en Wendy hadden hun gasten gevraagd om in feestelijke stijl met een rood kledingstuk of een rood accent te komen. Het zag er prachtig uit; een mooie eenheid om er samen een feestje van te maken. Ook lagen er rode lopers, om zo de Markt te transformeren in een Zuid-Europese concert-Arena. De maestro en zijn Orchestra wilden dan ook niets liever dan hun gasten een onvergetelijk mooi muziekspektakel bezorgen met passie en vuur, dit kwam ook terug in zijn show.

In 2016 begonnen in Kerkrade op de Markt met ‘Live in Kerkrade’, wil de perfectionist Guido Dieteren het concert van 2018 overstijgen; dit zit in zijn karakter, “Het kan altijd beter” heeft hij weleens gezegd. “De top is nog lang niet bereikt, we gaan voor perfectie, alleen dan kom je verder”, aldus Guido. Met hun naam, The Maestro & The European Pop Orchestra, zette hij Kerkrade dan ook wereldwijd in het zonnetje. Via een eigen productie zal er een special opgenomen worden die wereldwijd gereleased zal gaan worden. Deze special van The Maestro & The European Pop Orchestra zal in het najaar te zien zijn op televisie.

De markt was volgelopen met gasten en iedereen zat op zijn plaats. Velen vroegen zich af wat Guido dit keer in petto zou hebben. De maestro kwam, al spelend op zijn bekende viool, het podium op met vuurwerk en special effects. Guido opende met de ‘Overture Symphonica in Rosso’ en vervolgde met ‘Rondo Alla Turca’, oorspronkelijk van Wolfgang . Dit kan Guido als geen ander. Het was een geweldige opkomst, zo hoor je een show te presenteren , het publiek zat al te genieten vanaf het eerste nummer. De toon was gezet, dat had ook te maken met de ambiance die dit spektakel met zich mee brengt.

De prachtige Wendy Kokkelkoren, sopraan en vrouw van Guido, liet dan ook weer horen waar zij ijzersterk in was. Met het nummer ‘O Mio Babbino Caro’ liet Wendy het publiek even wegsmelten. De aria uit de opera ‘Gianni Schicchi’ uit 1918 van Giacomo Puccini was een geweldig kippenvelmoment. Ook werd er stil gestaan bij wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Guido speelde uit de bekende film ‘Schindler’s List’ de adembenemende en betoverde soundtrack die werd gecomponeerd door John Williams.

The Maestro & the European Pop Orchestra hadden ook gastartiesten op hun feestje laten meedelen, waaronder de VoXXclub uit Duitsland/Oostenrijk. VoXXclub was vorig jaar ook al van de partij en heeft toen heel wat losgemaakt op de Markt in Kerkrade, vandaar dat ze er weer een feestje van kwamen maken. De club zong ‘Ich Mog Dich So’ en ‘Leef Marie’ en het plein stond op zijn kop. Het voltallige publiek genoot van de feestband en klapte op het ritme mee. Toen was het laatste nummer voor de pauze voor Wendy met het nummer ‘Euphoria’. Het winnende liedje van het Eurovisie songfestival in Bakoe in 2012 werd knap door haar gebracht.

Na de pauze kwam Wendy met het geweldige lied ‘Don’t cry for me Argentina’, geschreven door Tim Rice en gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. Dit is Wendy op het lijf geschreven en ze vertolkte dit fenomenaal. Haar stem liet je meevoelen met wat er toen allemaal is gebeurd in Argentinië.

Toen was het tijd voor weer nieuwe grote gastartiesten, de Ten Tenors. Deze uit Australië afkomstige groep heeft inmiddels al nationaal en internationaal getourd. Het zijn klassieke supersterren van deze tijd. Deze tien-koppige groep heeft meer dan 2000 concerten over de hele wereld gegeven en meer dan 3,5 miljoen concertkaartjes verkocht. Wat moet je dan nog meer zeggen. Hun muziek varieerde van soulvolle ballads naar opera en pop. Inderdaad, ze konden het allemaal. De tien brachten ‘Nessun Dorma’ en samen met Wendy ‘Amigos Para Siempre’. Het publiek genoot van dit knappe stuk samenzang dat je in je hart raakte, dat bleek uit het uitzinnige applaus.

Guido had nog een topper uit Limburg om te laten horen, namelijk Roy Verbeek uit Arcen. Deze man met een geweldige stem liet horen hoe ‘We Will Rock You’ van Queen en ‘Wake Me Up’ van Avicii ook zouden kunnen klinken. Wendy en Roy sloten vervolgens het concert af met de hit van Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie’s: ‘This is what it Feels Like’.

Het publiek genoot van de geweldige avond en wilde nog niet huiswaarts gaan, dus er volgden nog twee nummers. ‘Hulapalu’ van Andreas Gabalier werd een heel vrolijk nummer, waardoor een ieder op de markt uit zijn bol ging. Het allerlaatste nummer een partisanenlied ‘Bella Ciao’, waarmee het concert op magistrale wijze afsloot. Het was een geweldig concert, wederom voor herhaling vatbaar, en vast en zeker zat die herhaling er komen. Het publiek heeft genoten en keerde tevreden huiswaarts.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: