Helge (Slikker) kondigde eerder al zijn nieuwe album ‘Polar’ aan voor het najaar van 2019. Het album is geïnspireerd door zijn reizen en liefde voor IJsland en werd opgenomen in de studio van Sigur Rós in Reykjavík samen met producer Dave Menkehorst. Mede om deze reden zal Helge het album op 8 november uitbrengen tijdens Iceland Airwaves, het befaamde showcase festival van IJsland. Polar zal in drie delen verschijnen, waarvan het eerste deel ‘Fundurinn’ reeds te beluisteren is.

eïnspireerd door het concert ‘Takk’ van Sigur Ros besloot Helge dat zijn nieuwe album in IJsland opgenomen moest worden. “De muziek van Sigur Ros staat voor mij voor verbeelding en ‘Polar’ moest dat zelfde realiseren,” vertelt Helge.” Na gewerkt te hebben aan veel singer/songwriter projecten wilde ik mijn manier van werken verweven met mijn passie voor IJsland en het filmische aspect dat daar ook in de pop-muziek wordt gebruikt.”

‘Polar’ zal in de loop van dit jaar in drie etappes verschijnen. Deel 1, ‘The Encounter (Fundurinn)’, staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In deel 2, getiteld ‘The Fight (Baráttan)’, komt de spirituele impact van het IJslandse landschap en het effect dat deze op de geest heeft naar voren om af te sluiten met deel 3, ‘The Mirror (Spegelinn)’, waarin de magische reis ten einde komt.

 

 

Helge schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Bos Theaterproducties, Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals ‘Doris’, ‘Infiltrant’, ‘They Have Escaped’ en ‘Kauwboy’, waar hij een Gouden Kalf voor kreeg.

Deel: