De Canadese indierock band The Franklin Electric brengt op 2 augustus aanstaande de nieuwe EP ‘In Your Head’ uit via Nettwerk Music Group / V2 Records. Onlangs gaf de band een voorproefje met de eerste single ‘Made It Up In Your Head’, waarover frontman Jon Matte vertelt. “Dit is een speciale song voor me. Kan je de regels die je voor jezelf stelt doorbreken? Het is een spiraal van angst, en de enige manier om daaraan te ontkomen is door van jezelf te leren houden.”

The Franklin Electric debuteerde in 2014 met het album ‘This Is How I Let You Down’ en speelde sindsdien meer dan vierhonderd shows over de hele wereld, onder meer als support van Mumford & Sons, Ben Howard en City and Colour. Gedurende dit proces bracht de band in 2017 het album ‘Blue Ceilings’ uit, waarop onder meer de singles ‘I Know The Feeling’ en ‘Someone Just Like You’ te vinden zijn. Met een JUNO nominatie in de categorie ‘Breakthrough Group of the Year’ in 2018 op zak, startte de band met het schrijven aan de nieuwe EP ‘In Your Head’ die deze zomer verschijnt.

“De EP draait om de balans tussen kwetsbaarheid en het vermogen om door te zetten, ook op momenten dat je daar eigenlijk geen trek in hebt,” vertelt Jon Matte. “Je kan niet zodanig openhartig zijn dat je nooit opkomt voor je idealen. Ik vind het altijd belangrijk dat mijn muziek laat zien en horen wat er in me omgaat, en ik denk dat ‘In My Head’ dat goed weergeeft.” De EP ‘In My Head’ van The Franklin Electric verschijnt op 2 augustus en op 30 oktober is de band te zien in de bovenzaal van Paradiso Amsterdam.

Deel: