Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Fatal Flowers in Paradiso.

Concerttip vrijdag 28 juni: Fatal Flowers in Paradiso

Stop The Presses, om met een tekstregel uit ‘Johnny D. Is Back!’ te spreken. The Fatal Flowers, uit meerdere hoeken bekroond tot de meest legendarische Nederlandse underground rockband uit de jaren ’80, komt terug. Opgericht in 1984 door Richard Janssen, scoorde de band in 1987 een Edison Award met de hit ‘Younger Days’. Na het uitbrengen van vier albums trok Janssen in 1990 echter de stekker uit de band.

Nu, meer dan 20 jaar later, komen de Amsterdammers nog één keertje samen voor een reünie-tour door Nederland. Wat de reünie gaat brengen, is nog onduidelijk. Het oude werk wordt weer ingestudeerd. Maar zal er ook iets nieuws komen? Jonkers weet het niet maar sluit het niet uit: “Het zou zomaar kunnen.” Janssen sluit zich bij hem aan met een verwijzing naar het verleden. “In een oefenruimte kan van alles gebeuren. ‘Pleasure Ground’ is ook zo tot stand gekomen.

Deel: