Brittany Howard, frontvrouw en gitariste van Alabama Shakes, kondigde vandaag haar solo-album aan. Haar debuut ‘Jaime’ verschijnt op 20 september. De track ‘History Repeats’ is nu te beluisteren.

‘Jaime’ is vernoemd naar haar zus, die haar leerde pianospelen en poezië schrijven en die stierf aan kanker toen ze nog tieners waren. Brittany: “The title is in memoriam, and she definitely did shape me as a human being. But, the record is not about her. It’s about me. I’m pretty candid about myself and who I am and what I believe. Which is why I needed to do it on my own.”

Zonder haar bandleden om zich heen voelde Brittany zich kwetsbaar en krachtig tegelijk. “I turned 30 and I was like, ‘What do I want the rest of my life to look like? Do I want to play the same songs until I’m 50 and then retire, or do I do something that’s scarier for me? Do I want people to understand me and know me, do I want to tell them my story? I’m very private, but my favorite work is when people are being honest and really doing themselves.”

Toch heeft ‘Jaime’ ook een tintje Alabama Shakes: de vaste producer (Shawn Everett) en de bassist (Zac Cockrell) van de band werkten mee aan het solo-album van Brittany.

Met Alabama Shakes won Brittany Howard vier Grammy Awards en meerdere gouden en platina platen. Ze traden onder andere op in het Witte Huis, op Glastonbury en op Lollapalooza. Op maandag 2 september staat Brittany Howard in Paradiso in Amsterdam.

Deel: