Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Phil Collins in het Goffertpark.

Concerttip donderdag 20 juni: Phil Collins in het Goffertpark

Vanavond staat Phil Collins in het Goffertpark te Nijmegen voor een concert. Eerder werd al aangekondigd dat Sheryl Crow als special guest mee komt op deze avond, ook Douwe Bob is toegevoegd als support en zal deze avond zal openen.

Met de wereldwijde verkoop van 100 miljoen albums op zijn naam, nummer 1 albums over de hele wereld en ontelbare nummers die miljoenen levens hebben gevormd, is Phil Collins een legende wiens werk tot op de dag van vandaag meer bekendheid krijgt, nu een nieuwe generatie artiesten zijn uitzonderlijke carrière heeft ontdekt en er door geïnspireerd is geraakt. Collins vierde zijn terugkeer op het podium met een reeks uitverkochte Europese shows, gevolgd door grote Zuid- en Noord-Amerikaanse tours.

“I thought I would retire quietly,” zegt Phil Collins over zijn terugkeer, “But thanks to the fans, my family and support from some extraordinary artists, I have rediscovered my passion for music and performing. It’s time to do it all again and I’m excited. It just feels right.”

Als een van de meest succesvolle artiesten van zijn generatie, met meer UK Top 40-singles dan elke andere artiest uit de jaren tachtig, kreeg Phil Collins eerst als drummer wereldfaam en vervolgens als frontman van Genesis. In 1981 maakte hij zijn solodebuut met het album ‘Face Value’ uit 1981, met daarop de wereldhit-single ‘In The Air Tonight.’

Hierna zette hij zijn succes als hitmaker voort met de hitsingles ‘Easy Lover’, ‘You Can’t Hurry Love’ en ‘Against All Odds’ (Take A Look At Me Now) en vervolgens met grote wereldwijde hits als ‘One More Night’, ‘Separate Lives’, ‘Two Hearts’, ‘Another Day In Paradise’, ‘I Wish It Would Rain Down’, ‘Both Sides Of The Story’ en ‘Dance Into The Light’, om er maar een paar te noemen.

Deel: