De Turks-Nederlandse band Altın Gün mixt Turkse folk en disco pop met gruizige psychedelica, funk en rock tot een zeer dansbaar geheel. Ze laten zich hierin inspireren door traditionele Turkse muziek. Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren ’70, met muzikanten als Selda Bağcan, Barış Manço en Erkin Koray, vast te houden, maar toch super fris te klinken. Net als hun grote voorbeelden experimenteren met het samensmelten van verschillende muzikale werelden.

Altın Gün slaagt erin het Turkse geluid uit de jaren ’70 vast te houden en tegelijk totaal onherkenbaar fris te klinken met fuzzy bassen, rauwe saz riffs en zo nu en dan een zwoel orgeltje. Hun nieuwe album Gece kwam recent uit.

De Nederlandse band YIN YIN staat in het voorprogramma. De band laat zich inspireren door 60’s en 70’s sounds uit Zuid Azië en combineert dit met invloeden van wereldmuziek, disco, funk en elektronische muziek. ‘Thaichedelic’ noemen ze het zelf.

Altin Gün staat op 25 oktober in de Effenaar in Eindhoven.

Deel: