Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Metallica in de Johan Cruijff ArenA.

Concerttip dinsdag 11 juni: Metallica in de Johan Cruijff ArenA

In het kader van hun WorldWired Tour geeft Metallica op dinsdag 11 juni 2019 een concert in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. Het optreden is onderdeel van een enorme reeks openluchtconcerten in Europa en de UK die de band tussen 1 mei en 25 augustus 2019 langs stadions, parken en zelfs een heus kasteel leidt.

De nieuwe data zijn Metallica’s eerste in de UK en Europa sinds hun tour langs binnenzalen, die liep van september 2017 tot en met mei 2018 en waarmee ze bezoekersrecords verbroken in 29 zalen verspreid over het continent. Dit nieuwe deel van de WorldWired-tournee startte op 1 mei 2019 in Estádio do Restelo in Lissabon, gaat langs 25 locaties in twintig verschillende landen en doet zo’n twaalf steden aan die in 2017 en 2018 niet aan bod kwamen – waaronder Milaan, Zürich, Dublin, Brussel (voor het eerst sinds 1988!), Berlijn, Moskou, Warschau, Boekarest en Göteborg. De band maakt zelfs voor het allereerst haar opwachting in het Noorse Trondheim, het Finse Hämeenlinna en Tartu in Estland. Speciale gasten Ghost en Bokassa verzorgen tijdens alle data het voorprogramma.

Deel: