Gisteren was het dan is het zover, de 3de editie van het Glanamundo Wereldfestival vond plaats op de Markt in Geleen. Als hoofdact had de organisatie dit jaar The Gibson Brothers weten te strikken. Zij sloten het evenement dit jaar af met een optreden van ruim een uur.

Andere vastgelegde artiesten waren de Belgische formatie Radio Negra en Latin Society Rolf Sanchez. Met The Gibson Brothers had de organisatie een artiest van wereldformaat vastgelegd die in de jaren ’70 en ’80 haar hoogtij vierde met hits zoals ‘Que Sera Mi Vida’, ‘Cuba’ en ‘Non Stop Dance’. Hits die het vandaag de dag nog steeds goed doen bij jong en oud.

Radio Negra is een Belgische tribute-band op het gebied van reggae, salsa, ska en latino. Zij openden op zondag 2 juni het festival. Het was echt of je in Cuba zat. Heerlijke sfeer, goede temperatuur en heerlijk om de mensen te zien genieten, deze band uit Gent wist er een feestje van te maken.

Latin Society zijn profs op het gebied van salsa en bachata. Zij laten je voelen hoe ritme en dans samen komen tot een heerlijk vakantiegevoel waarbij het voelt of je aan het dansen bent in Zuid-Amerika. Rolf Sanchez stond al eens eerder op het festival, maar zijn optreden zorgde voor zoveel positieve reacties dat de organisatie hem ook voor dit jaar had vastgelegd. Rolf is de meest warme persoonlijkheid die je maar kan voorstellen als artiest. Hij wist wederom zijn persoonlijkheid over te brengen naar het publiek. Hij heeft meegedaan aan de Beste zangers van Nederland, hij vertelde dat je uit je comfortzone moet stappen en dan kom je bij je gevoel uit. Hij dacht altijd: Waarom huilen die mensen altijd bij de beste zangers van Nederland?, maar nu wist hij waarom, omdat ze naar de kern gaan, naar je kwetsbaarheid.

The Gibson Brothers zijn toppers van wereldformaat, ze wisten precies hoe ze er een feestje van moesten maken, ook de dansmoves waren ze nog lang niet verleerd. The Gibson Brothers kwamen van Barcelona gelijk door naar Geleen om daar op te treden. Ze zijn al bijna 2 jaar op tour. Dan moet je toch wat kunnen om dit ook vol te houden, maar we merkten dat de passie voor het artiest zijn nog hoog in het vaandel zit. Glanamundo was weer een uitmuntend succes en op naar volgend jaar 2020.

Foto’s: © Patrick Strouken / Maxazine

Deel: