Naar aanleiding van de Uur van de Wolf-documentaire ‘De Tovenaar van de Nederpop’, schreef Robert Jan Stips een album vol nieuwe muziek, verrassend passend in de mindset van zijn eerste band: SUPERSISTER.

Ter ere van de band waarvan bassist Ron van Eck en fluitist Sacha van Geest deez’ aard helaas zeer vroegtijdig verlieten, nodigde Robert Jan Stips naast oerdrummer Marco Vrolijk vele vrienden uit zijn 50 jaar lang en actief muziekleven uit en nam met hen onder de naam ‘SUPERSISTER PROJEKT 2019’ het album ‘RETSIS REPUS’ op en voerde deze vervolgens in april dit jaar twee maal live uit met de complete 12-mans bezetting in het Paard – Den Haag en Paradiso – Amsterdam.

Omdat deze concerten zo succesvol waren, is besloten meer mensen de kans te bieden dit unieke gebeuren alsnog live mee te maken.

Daarom staat op 5 december dit jaar in Musis – Arnhem nog éénmaal een feestelijk groot SUPERSISTER PROJEKT 2019 concert gepland, in de complete ‘all-star’ bezetting:
Supersister drummer Marco Vrolijk, verder op drums Cesar Zuiderwijk, Rob Kloet, Leon Klaasse en Rob Wijtman, op bas Rinus Gerritsen en Bart Wijtman, viool: Marieke Brokamp & Thijs Kramer, trombone: Bart van Gorp & Junior Huygen, keys Robert Jan Stips en Peter Calicher en naast Robert Jan Stips op vocals: Henk Hofstede, Joke Geraets en Freek de Jonge.

Daarnaast is als extra speciale aanloop hier naartoe in oktober een exclusieve clubtour gepland. Een tot 4-‘mans’-formatie gestroomlijnde afvaardiging met Robert Jan Stips (keys/vocals), Marieke Brokamp (viool) Bart Wijtman op bas en drummer Leon Klaasse, speelt een mix van bekend oud SUPERSISTER en nieuw RETSIS REPUS materiaal, per concert kunnen ook ongetwijfeld mede-gastmuzikanten als verrassingsact de présence geven.

Tourdata:
10 oktober: Vredenburg – Utrecht
11 oktober: Boerderij – Zoetermeer
13 oktober: Mezz – Breda
20 oktober: Wennekerpand – Schiedam
25 oktober: Patronaat – Haarlem

Deel: