Medio januari bracht de Britse zanger Ed Wynne zijn solodebuut ‘Shimmer Into Nature’ uit via KScope Records. Ed Wynne zullen de meeste mensen wel kennen als frontman en oprichter van de legendarische Psychedelica band Ozric Tentacles.

Met ‘Shimmer Into Nature’ heeft Wynne een heerlijke Ambient album afgeleverd met behoorlijk wat Progressive Rock invloeden. ‘Glass Staircase’ is een interessante, progressieve Dreampop mix van Psy-Fi – achtige effecten met gitaarsolo’s en lange basslijnen. ‘Travel Dust’ kent een interessante Triphop mix van een Spaans akoestische gitaar, typische Triphop soundeffects, en een interessant drumspel.

 

 

‘Oddplonk’ en ‘Shim’ zijn grotendeels elektronisch en kennen behoorlijk wat jaren 70’ invloeden. En de rustige afsluiter ‘Wherble’ kent mooie panfluit samples. ‘Shimmer Into Nature’ is een prima lounge mix en is bovendien relaxte muziek voor de komende zwoele zomeravonden. Zelfs Prog Rock liefhebbers kunnen hier wat mee. Een prima schijfje! (9/10) (KScope Records)

Deel: