Samen met negen broers en zussen groeit Larry Griffith op in het arme deel van Cincinnati, Ohio. Thuis is hij altijd omringd met de bluesmuziek uit de verzameling van zijn ouders. Als 9-jarig ventje begint hij de teksten te interpreteren en drums te spelen. Na zijn verhuizing naar Atlanta, Georgia stort hij zich in de aldaar heersende bruisende muziekscene. Na een Robert Johnson-achtige ervaring besloot Larry Griffith ook maar eens gitaar te leren spelen. In een droom, die zich drie nachten achter elkaar herhaalde, zag hij zich als gitarist die het publiek volledig verbijsterde.

Larry GriffithNu zijn we al wat jaren verder en heeft Griffith zijn zevende cd getiteld ‘Bonafide’ uitgebracht. Hierop vinden we negen door hemzelf geschreven nummers. Muzikaal zitten we ergens tussen blues en soul in met wat invloeden uit de jazz. Van het begin tot het eind is het gewoon een fijn album. Hij wordt omringd door een keur aan muzikanten, waaronder toetsenman Michael Milsap, harmonicaspeler Little Joey Hoegger en de gitaristen Barry Richman en George Price.

 

Het is een cd vol goede en aanstekelijke muziek. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het bluesachtige ‘Always Going To Be Something With You’, met hoofdrollen voor trompet en harmonica, en ‘I Do, I Did, I’m Done’ met mooi gitaarspel van de al genoemde Richman. Een prima cd, aanrader. (8/10) (eigen beheer)

Deel: