Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Mother’s Finest in De Oosterpoort.

Concerttip maandag april: Mother’s Finest in De Oosterpoort

Bekend van de wereldhits ‘Baby Love’ en ‘Piece of the Rock’. De in de jaren ’70 baanbrekende en vernieuwende band Mother’s Finest komt naar De Oosterpoort!

Pioniers
Probeer Mother’s Finest maar eens in een hokje te plaatsen, onmogelijk! Wat het dichtst in de buurt komt is ‘een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz die muzikale grenzen en stereotypering overstijgt’. Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy, Glenn ‘Doc’ Murdock, Jerry ‘Wyzard’ Seay, Gary ‘Moses Mo’ Moore, John ‘Red Devil’ Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest. Ondanks de verscheidenheid in genres worden ze gezien als pioniers in de funk.

Verguisd
De band is legendarisch te noemen. Na het tijdperk van Prince en Red Hot Chili Peppers is de combinatie van soul, (hard)rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: “Too damn funky to be white, they rock too hard to be black”. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

“Hoewel de meeste bandleden de zeventig naderen stond Mother’s Finest bijna anderhalf uur lang springend, dansend en keihard rockend op het podium.” Lees hier de volledige concertrecensie door RockMuzine.

We’re gonna turn that crowd on
Op het podium geeft de band nog altijd alles wat ze hebben. “Waar je ook gevraagd wordt om te spelen, of het nu voor 20 mensen is of voor 20.000 man, je móet altijd spelen alsof het je laatste avond op het podium is! We’re gonna turn that crowd on, we gonna burn ’em up and kick it as hard as we can! Deze band kent op het podium geen ander level dan 10”, aldus gitarist John Hayes. (The Blues Alone)

Bereid je voor op een avond vol rock, funk en een heleboel energie!

Deel: