De geboren Italiaan Luca Kiella – hij komt uit Volterra – begreep dat als hij het wilde maken in de wereld van de blues, hij naar de Verenigde Staten moest verhuizen. Op zijn vijfentwintigste pakte Luca Chiellini zijn koffers en nam aan de andere kant van de oceaan Luca Kiella aan. In Chicago speelt de pianist/organist met artiesten als Buddy Guy, Sinead O’Connor, Popa Chubby, Matt Schofield, Victor Wainwright, Lurrie Bell en vele anderen. Het legt hem geen windeieren, want Toronzo Cannon neemt hem op in zijn band, waarmee hij de wereld rondreist.

Nu is hij voor het eerst onder zijn eigen naam te horen op een onlangs uitgebracht EP met de titel ‘Figure It Out’. Hierop wordt hij begeleid door Dave Forte (basgitaar), Rick King (drums) en Aaron Weistrop (gitaar). Op het schijfje staan vijf nummers, waarvan er drie door Kiella zijn geschreven. Wat stijl betreft bevindt hij zich netjes tussen blues, rhythm ’n blues en jazz. Leuke nummers, die goed worden uitgevoerd.Het is duidelijk dat we hier met een goede en smaakvolle toetsenman te maken hebben. Naar mijn mening klinkt het iets te braaf en blijft hij netjes binnen de lijntjes. Het zou wat losser mogen, wat m.i. het bluesgeluid ten goede zou komen. (7/10) (eigen beheer)

Deel: