Ruim drie maanden voordat het Óbuda-eiland in Boedapest weer wordt omgetoverd tot The Island of Freedom, maakt Sziget Festival de muzikale line-up zo goed als compleet. Onder meer Macklemore, 6LACK en Michael Kiwanuka schuiven aan naast eerder aangekondigde artiesten als Ed Sheeran, Foo Fighters en Post Malone. Het veelzijdige muziekfestival vindt dit jaar plaats van 7-13 augustus.

De multi-award winnende rapper Macklemore keert na zijn optreden op Sziget 2017 deze zomer terug naar het eiland. Ook 6LACK reist in augustus af naar Boedapest om zijn hiphop-sound ten gehore te brengen. De Britse soulzanger met Afrikaanse roots, Michael Kiwanuka, belooft het Sziget-publiek omver te blazen met zijn rauwe vocals.

Vanuit Nederland brengt Colin Benders – voormalig jazz-/hiphopartiest Kyteman – zijn unieke elektronische act mee naar The Island of Freedom. Ook trap- en hardstyle dj Kayzo, dubstep-dj Virtual Riot, de Amerikaanse rapper Tyla Yaweh en de Franse multi-instrumentalist Jean Tonique maken hun opwachting. Tot slot komt drum & bass label Hospital Records met High Contrast (dj set), Metric, Danny Byrd en Dynamite MC naar Sziget 2019.

De organisatie maakt tevens het tijdschema van de zes grootste podia bekend. De komende weken worden er nog wat kleinere namen toegevoegd en wordt het randprogramma vol (straat)theater, dans, circus, sport en kunst verder aangevuld.

Line-up Sziget Festival 2019:
Ed Sheeran
Foo Fighters
Florence + The Machine
Post Malone
Twenty One Pilots
The 1975
The National
Macklemore
Martin Garrix
Richard Ashcroft
Franz Ferdinand
James Blake
Years & Years
6LACK
Tove Lo
Catfish & The Bottlemen
Mura Masa
Kodaline
Chvrches
Michael Kiwanuka
Johnny Marr
Jungle
Tom Odell
The Blaze
Razorlight
Big Thief
Son Lux
Richie Hawtin CLOSER
Honne
Maribou State
David August
Jain
IDLES
Yeasayer
Yellow Days
Broken Social Scene
Parcels
Superorganism
Pale Waves
Tove Styrke
Boy Pablo
Masego
Iamddb
Protoje &The Indiggnation
Xavier Rudd
Coheed and Cambria
Frank Turner & The Sleeping Souls
Alma
Gang Of Youths
Frank Carter & The Rattlesnakes
W&W
Vini Vici
Carnage
Jax Jones Live
Sigala
Yungblud
Kayzo
Tyla Yaweh
Of Mice & Men
Wanda
Elderbrook
John Digweed
Sonny Fodera
Kink Live
Anna
Colin Benders
Algiers
Naaz
Jungle by Night
Sophie Hunger
Polo & Pan
Khruangbin
Anna of The North
Roosevelt
Black Mountain
Hucci
Fakear
Virtual Riot
Grace Carter
Tamino
Valeras
Welshly Arms
Ocean Alley
Hospital pres. High Contrast DJ set, Metric, Danny Byrd, Dynamite MC
Burak Yeter
Jean Tonique
Deel: