De Australische singer-songwriter Dean Lewis brak in 2016 meteen door met zijn debuutsingle ‘Waves’, die wereldwijd scoorde en in Lewis’ thuisland zelfs vijf keer platina werd. Muzikaal gezien is hij geen singer-songwriter van het introverte type: Lewis is gezegend met een krachtige, heldere stem en veel van zijn nummers hebben meezingrefreinen van epische proporties, zo ook zijn megahit ‘Be Alright’ die niet meer van de radio af te slaan is.

Singer-songwriter Dean Lewis schrijft liedjes die je raken. In zijn songs legt hij zijn ziel bloot en bezingt hij, met zijn fantastische stem, het leven. Zijn talent is niet onopgemerkt gebleven. Hitsingle ‘Waves’ was de bestverkopende Australische single van 2017 en werd gebruikt in Suits, Grey’s Anatomy en Riverdale. Eind vorig jaar zag hij zijn internationale doorbraak met ‘Be Alright’, welke bijna een half miljard keer is gestreamd. Zijn album ‘A Place We Knew’ is net uit en gaat weer allerlei nieuwe records breken.

De liefde is een belangrijk thema voor Lewis. Zo gaan alle songs van zijn net verschenen debuutalbum ‘A Place We Knew’, dat in maart verscheen, over de relaties die hij heeft gehad. Geschikt voor liefhebbers van Ed Sheeran en The Lumineers! Nu komt hij naar Nederland voor twee shows. Dean Lewis staat op 23 juni in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Deel: